Naslovna > Vijesti > Datsun objavio skice automobila

Povratak iz “penzije”

Datsun objavio skice automobila

Ovaj model najvjerovatnije će da se temelji na Nissanovoj Micri, a pokretaće ga 3-cilindarski 1,2 litarski benzinski motor nešto niže snage...

Nissanov  možda već i zaboravljeni “pod-brend”, Datsun, koji je mirovao nekoliko godina, konačno je vraćen među “žive”. Konačno su i objavljene prve službene slke povratničkog automobila, koji će da bude namjenjen tržištima u razvoju. Ovaj novi model trebao bi da bude javnosti predstavljen sredinom ovog mjeseca.

 

Riječ je o automobilu koji je dizajniran prvenstveno za indisjko tržište, I to već iduće godine,  ali to nipošto ne znači da ga ne očekujemo na drugim tržištima. Naime, on će da bude namjenjen tržištima koja su u razvoju, odnosno onim gdje postoji veća potražnja za nešto jeftinijim automobilima.

 

Visok stepen originalnosti i izuzetno visok kvalitet upotrebljenih materijala prvenstveno će odlikovati ovaj automobil.  Internog naziva K2, vjerovatno će da se temelji na Nissanovoj Micri, te će ga pokretati 3-cilindrični 1, 2 litarski benzinski motor nešto niže snage.

 

Na originalne fotografije ovog automobila, ipak ćemo morati da sačekamo još neko vrijeme, baš kao što ćemo sačekati još neke konkretnije informacije. Cijena takođe još uvijek nije poznata.  Početak prodaje zakazan je za sredinu ove godine. 

Datum objave: 04/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook