Naslovna > Vijesti > Debi u Njujorku

BMW M4 cabriolet

Debi u Njujorku

Ovaj model je dizajniran da se dopadne kupcima koji žele da osjete vjetar u kosi i jedinstven ugođaj u vožnji…

BMW je zvanično predstavio svoj M4 cabriolet model pred njegov zvanični debi na sajmu automobila u Njujorku. Riječ je o modelu koji želi da se u potpunosti dopadne kupcima koji žele da osjete vjetar u kosi i jedinstven ugođaj u vožnji, a u potpunosti prati tragove M4 coupe modela te usvaja agresivni eksterijer sa muskulaturnim stilom.

 

Najznačajnija razlika u odnosu na coupe model je postorajnje tvrdog krova sa elektromotornim pogonom na uvlačenje, koji se može spustiti za 20-ak sekundi pri brzinama do 18 km/h. Poznati stil ovog modela nastavlja se i u kabini, u kojoj ovaj model liči na coupe u svakom pogledu.

 

 

 

 

 

 

 

Stoga, kupci na raspolaganju imaju kožom presvučen točak upravljača i sportska sjedišta koja obećavaju visoku udobnost  i istovremeno odlična su da obezbijede savršen odmor tokom vožnje. U ostale detalje tu spadaju kontrastni štepovi, M poluga mjenjača i M brendirane pločice na pragovima.

 

Što se pogona tiče, baš kao i M4 model u kupe varijanti, kabriolet verziju pokreće 3.0 litarski TwinPower Turbo šestocilindarski motor, koji razvija 425 KS i 550 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući ovome, ovaj automobil iz mjesta mirovanja do 100 km/h stiže za 4,2 sekunde, ukoliko je automobil opremljen Dual Clutch transmisijom, odnosno za 4,4 sekunde kada se radi o klasičnoj šestostepenoj transmisiji. Maksimalna brzina ovog automobila ograničena je elektronski na 250 km/h.

Datum objave: 04/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook