Naslovna > Vijesti > Detaljnije skice nove generacije Multivan kombija

Volkswagen Transporter

Detaljnije skice nove generacije Multivan kombija

Proizvođač iz Wolfsburga neumorno nastavlja sa svojom teaser kampanjom uoči predstavljanja novog Multivan putničkog kombija sedme generacije koje je najavljeno za sredinu sljedećeg mjeseca...

U Volkswagenu su objavili nove skice koje nam daju detaljniju predstavu o budućem izgledu modela najavljenog za sredinu juna. Dizajneri su povukli brojne paralele sa slavnim prethodnicima, pa je horizontalna karakterna linija inspirisana modelom T3, a oblik polkopca motora podsjeća na T4. Iako će T7 zadržati DNK prethodnika, veliki broj detalja biće konstruisan u skladu sa novim dizajnerskim jezikom predstavljenom na osmoj generaciji Golfa. Potvrđeno je da će zajednička sa Golfom biti i nova MQB platforma, koja je kompatibilna sa velikim brojem agregata posljednje generacije. Pored standardnih benzinskih i dizel motora, u ponudi se očekuju i novi plug-in hibridi.

 

 


Što se tiče enterijera, preglednost i prozračnost će biti na visokom nivou zbog velikih staklenih površina koje se mogu vidjeti na posljednjim fotografijama. Volkswagen obećava i vrhunsku praktičnost, te poboljšanu ponudu prostora. DSG mjenjač i elektronska ručna kočnica će biti dio standardne opreme, što će osloboditi veliku količinu prostora za putnike naprijed i omogućiti im lagan pristup drugom redu sjedišta. T7 Multivan će biti opremljen novim 10-inčnim infotainment sistemom i opcionim kamerama koje pokrivaju ugao od 360 stepeni, dok će se na centralnoj konzoli, umjesto ručice mjenjača, naći shift-by-wire selektor. T7 će sljedećeg mjeseca biti predstavljen samo u Multivan/Bulli putničkoj varijanti, dok će za poslovne korisnike za sada ostati u ponudi Transporter prethodne generacije.

Datum objave: 06/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook