Naslovna > Vijesti > Dva Zagato modela

100. rođendan kompanije Aston Martin

Dva Zagato modela

Dizajn je inspirisan DB7 Zagato modelima iz 2002. godine, koji su bili izuzetno popularni...

Italijanska dizajnerska kuća Zagato, već više od pola vijeka povezana je sa Aston Martinom. Poznato nam je da britanska kompanije slavi 100 – godišnjicu svog postojanja, pa je odlučeno da zajedničkim snagama to proslave na jedinstven način.

 

Svakako, riječ je o potpuno novoj, specijalnoj seriji, koja će imati samo dva primjerka. Prvi automobil je zasnovan na DB9 Volante cabrioletu, dok je drugi zasnovan na DBS coupe-u. Prvi model, DB8 Spyder Zagato Centennial otići će u rukl poznatog američkog koleckionara, Pitera Rida, koji je dugogodišnji obožavaoc Aston Martinovih modela. Krljučevi DBS coupe Zagato Centennial idu u ruke jednom japanskom biznismenu.

 

 

Dizajn ova dva modela inspirisan je DB7 Zagato modelima iz 2002. godine, koji su bili izuzetno uspješni i popularni, a svih 99 primjeraka kojih je napravljeno, rasprodato je i prije samog predstavljanja automobila na sajmu u Parizu. Isti tim stručnjaka radio je i na ovoj verziji, u čast proslave 100.godina postojanja.

 

Što se tiče mehaničkog dijela, nema nikakvih promjena. Oba automobila pod svojom haubom kriju Aston Martinov prepoznatljivi 6.0 litarski V12 motor sa 510 „konja“. Partnerstvo Aston Martina i diziajnerske kuće Zagato, počelo je legendarnim DB4GT Zagato modelom, koji je premijerno prikazan davne 1960. godine .

Datum objave: 22/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook