Naslovna > Vijesti > Dvanaesti Volvo Ocean Race

Na plavom prostranstvu

Dvanaesti Volvo Ocean Race

Dvanaesto (2014-15) izdanje Volvo Ocean Race utrke obilježit će sedam učesnika, potpuno novodizajnirani brod i naprednija medijsku pokrivenost, obzirom da ova slavna nautička utrka generiše značajnu poslovnu vrijednost za Volvo

Trka starta 11. oktobra iz španskog Alicantea, a posjetiće dvanaest luka na pet kontinenata sa ciljem u švedskom Geteborgu u junu 2015. godine. Učesnici ovog ultimativnog takmičenja će pritom preći 38.739 nautičkih milja oko svijeta. Sigurnost, kvalitet i briga za životnu okolinu kao ključne Volvo vrijednosti, utkane su i u Volvo Ocean Race. Kroz zajedničko vlasništvo utrke i Volvo Cars i Volvo Group dobijaju efektivnu platformu za razvoj brenda, unaprijeđenje saradnje i stvaranje jake globalne prisutnosti.

 


Novost u ovogodišnjem izdanju je novodizajnirana Volvo Ocean Race 65 trkaća jahta. Svaki od sedam brodova u floti je stvoren prema strogo kontrolisanim pravilima gradnje, što znači da je naglasak trke na sposobnosti, strategiji i timskom radu posade. Novi Volvo Ocean 65 donosi brojne inovacije, koje čine brod ne samo bržim, već i otpornijim na okrutne uslove upotrebe. Sigurnost vjetrom pokretanih plovila je prioritet, baš kao što je sigurnost veoma važna za Volvo još od stvaranja prvog automobila 1927. godine.

Datum objave: 06/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook