Naslovna > Auto moto sport > Dvostruka pobjeda na otvaranju sezone Formule 1

Ferari

Dvostruka pobjeda na otvaranju sezone Formule 1

Nova era, novi pravilnik, novi poredak u Formuli 1 – odmah pobjeda Ferarija uz spektakularan nastup Leklera koji je maltene od prvog do poslednjeg kruga bio na prvom mjestu...

Šarl Lekler, vozač Ferarija, slavio je u trci za Veliku nagradu Bahreina na startu šampionata Formule 1.Maks Verstapen je odustao tri kruga prije kraja zbog tehničkog problema s bolidom, a u tom trenutku je bio na drugoj poziciji. Na startu trke nije bilo previše uzbuđenja kada pričamo o vodećim vozačima, ali smo zato vidjeli fantastičan potez Kevina Magnusena koji je sa sedme pozicije „skočio“ na petu, dok je Valteri Botas imao loš start i problem sa bolidom.Ferariju je ovo prva pobjeda na otvaranju sezone od 2018. kada je Fetel slavio u Australiji i prva pobjeda od VN Singapura 2019. godine kada je takođe slavio Fetel, a posljednju dvostruku pobjedu na otvaranju sezone Ferari je ostvario u Bahreinu 2010. s Alonsom i Masom.

 

 

 

Vodeći trojac zadržao je pozicije na startu, a Hamilton je prestigao Pereza i probio se na četvrto mjesto dok je Botas bio najveći gubitnik starta jer je sa šestoga mjesta pao na 14. Rasel je takođe dobro startovao i s devetog mjesta došao na šesto, a Magnusen se probio sa sedmog na peto, iako je u prvim krugovima izgubio mjesto od Pereza i Rasela. Magnusen je imao povratak u F1 iz snova na petom mjestu za Haas, a Botas se uspio oporaviti od lošeg starta i završio šesti za Alfa Romeo. Okon je završio sedmi za Alpine, a Tsunoda je na osmom mjestu razdvojio dva vozača Alpinea budući da je Alonso završio deveti. Posljednji bod na današnjoj trci osvojio je Guanju u svom prvom nastupu u Formuli 1, a blizu prvoga boda bio je i Šumaher u Haasu koji je završio 11.


Iduća trka vozi se za 7 dana u Saudijskoj Arabiji.

Datum objave: 21/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook