Naslovna > Vijesti > Ekstremni uslovi vožnje

Lada

Ekstremni uslovi vožnje

Proizvođači automobila svoja nova vozila prije serijske proizvodnje podliježu različitim testovima i oni se često nalaze u veoma zahtjevnim uslovima za vožnju, međutim neka vozila su svakodnevno izložena takvim uslovima…

Sibiriska oblast u Rusiji spada u klimatski izuzetno zahtjevne dijelove svijeta kada je u pitanju vožnja automobila, pa tamo ne možete da vozite bilo šta. Vjerovali ili ne u nemilosrdnom Sibiru je još uvijek najpopularnije vozilo čuvena Lada 2106, čija je proizvodnja počela davne 1976. godine. Većina ovih automobila datira iz vremena Sovjetskog saveza i zauzima procenat od 40% od ukupnog broja ovih automobila koji se trenutno vozi u tom području, čak njih 234.500.


Na drugom mjestu po broju registrovanih vozila se našla Toyota Corolla, sa 202,600 jedinica, a njih čak 68% je uvezeno iz Japana kao polovno vozilo. Na trećem mjestu je još jedno vozilo ruske proizvodnje i to ponovo Lada, ovoga puta pod oznakom 2107, koja takođe datira iz perioda Sovjetskog Saveza, s početka osamdesetih godina dvadesetog veka, a proizvodila se sve do 2012. godine.

Datum objave: 17/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook