Naslovna > Vijesti > Električna verzija popularnog Fiat-ovog modela

Fiat 500 EV

Električna verzija popularnog Fiat-ovog modela

Fiat radi na razvoju nove verzije Fiat-a 500 na električni pogon sa planom da ga predstavi na narednom sajmu u Ženevi...

Fotografije su zabilježile testove pretprodukcijske verzije novog Fiat-a 500 koji će biti na električni pogon. Fiat ima u planu da električnu verziju ovog simpatičnog automobila predstavi u Ženevi naredne godine, a puštanje u prodaju se planira za drugu polovinu 2020.

 


Nakon više od decenije na tržištu i preko 2 miliona proizvedenih primjeraka trenutne generacije modela 500, da bi pratio konkurenciju koja sve više ide u smijeru razvoja električnih automobila, Fiat se odlučio da baš sa ovim legendarnim modelom napravi iskorak ka praćenju svjetskih trendova. Pored vrste pogona, najavljene su i sitnije promjene kod izgleda automobila, mada će zadržati ključne karakteristike kao što su prepoznatljiva prednja svjetla.

 


Potvrđeno je da će njegova cijena biti veća od verzija modela 500 trenutno dostupnih na tržištu, ali Fiat je uvjeren da to neće uticati loše na potražnju zbog velike baze ljubitelja ovog legendarnog automobila.

Datum objave: 17/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook