Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Električni prototip otkriven s velikim usisnicima zraka

Apollo G2J

Električni prototip otkriven s velikim usisnicima zraka

Nažalost, nema riječi o pretvaranju prototipa u serijski automobil u doglednoj budućnosti. Međutim, Apollo Future Mobility Group kaže da je G2J znak stvari koje dolaze u pogledu lagane konstrukcije od karbonskih vlakana i kompozitnih materijala...

Apollo Future Mobility Group, kompanija koja stoji iza ekstremne Intensa Emozione, posljednje dvije godine tajno radi na potpuno drugom automobilu. Nestao je atmosferski 6,3-litarski V12 Ferrari motor iz hiperautomobila jer u novom G2J nema traga od SUS agregata. Bilo bi oprošteno svima koji misle da ima ogroman benzinski motor, sudeći po velikim otvorima za usis vazduha. Apolloova najnovija kreacija izgleda prilično razumno, pogotovo ako je se uporedi sa IE. Tehničke specifikacije za sada nisu objavljene, ali zna se da G2J razvijaju inženjerski timovi iz Njemačke i Japana.

 

 

 


Električni sportski automobil uklanja konvencionalne bočne retrovizore usvajanjem kamera. Ima priključak za punjenje montiran nazad, između zadnjih svjetala sa grafikom u obliku slova U. Ostale uočljive karakteristike uključuju uvijek spektakularna leptir vrata, lopatice na krovu i ispupčene blatobrane. Unutar kabine ima mnogo izloženih područja od karbonskih vlakana u kombinaciji s alkantarom za sjedišta, instrument tablu i centralnu konzolu. Apollo G2J ima upravljač s ravnim dnom obmotan kožom u istoj smeđoj boji kao i trake na vratima.

Datum objave: 12/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook