Naslovna > Auto moto sport > Emitovana dugo očekivana druga epizoda serijala „Mimo vidljivog”

Alfa Romeo F1 tim Orlen

Emitovana dugo očekivana druga epizoda serijala „Mimo vidljivog”

Šira javnost u drugoj epizodi ima priliku da upozna i osjeti dio svijeta vozača Alfa Romeo F1 tima ORLEN prepunog adrenalina. „Povjerenje se stiče“ emituje se na zvaničnim stranicama društvenih medija Alfa Romea i na YouTube kanalu...

Emitovana je dugoočekivana druga epizoda dokumentarne serije „Mimo vidljivog“, koju potpisuje Alfa Romeo, a kojapruža javnosti pogled „iza kulisa, i još dublje“, u svijet Alfa Romeo F1 tima ORLEN. Pet digitalnih epizoda otkrivaju izazovnu dnevnu rutinu prepunu adrenalina koju praktikuje više od 500 članova tima uključenih u najgledanije svjetsko takmičenje u moto-sportu. Druga epizoda, „Povjerenje se stiče“, ističe intenzitet i koncentraciju sa kojom se dvojica vozača, Valteri Botas i Žu Gvanju, psihički i fizički pripremaju za sezonu. Priprema je sačinjena od intenzivnih fizičkih i psiholoških treninga, iscrpljujućih fizičkih testova i specijalnih tehničkih testova koji simuliraju aktivnosti na stazi. Zapravo, u nedjeljama prije trke, motivacija, strast i koncentracija postaju ključ za ostvarenje jedinog cilja: a to je postizanje izuzetnih performansi.

 

 

 


Zbog toga svaki dan uz vozače radi nekoliko profesionalaca, od trenera sportskih performansi do fizioterapeuta, psihologa pa čak i mentalnog trenera. Mentalna snaga vozača je ključna za suočavanje sa 23 trke bez gubljenja staloženosti i koncentracije. Isto tako je važna i fizička priprema, zato vozači dijele svoje vrijeme između dugih treninga u teretani i specijalnih sesija u simulatoru. Snaga i izdržljivost su od suštinske važnosti, ali bez opterećivanja sportiste; u Formuli 1, svaki gram pravi razliku. Obuka je specifična i funkcioniše za odnos između čovjeka i mašine; i najmanji detalji postaju ključni, kao što je intenzivan rad na mišićima vrata. Takođe postoje mnogobrojni faktori koji utiču na učinak vozača koji se moraju uzeti u obzir: duga putovanja do staza širom svijeta, „džet-leg“ i stres u danima trka. Međuljudski odnosi formirani unutar tima takođe postaju „energija“ koja motiviše konstantno poboljšanje i održava motivaciju na najvišem nivou.

Datum objave: 26/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook