Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Fenomenalna fuziju hip-hopa i klasične muzike u režiji Metro Boomina

Red Bull Symphonic

Fenomenalna fuziju hip-hopa i klasične muzike u režiji Metro Boomina

Red Bull Symphonic je ponovo podigao Metro Boominovu muziku na nove visine, a rezultati su bili inovativni i dramatični te slave fuziju hip-hopa i klasične muzike reafirmišući moć muzike koja ujedinjuje različite žanrove i publiku...

Slavni američki producent, DJ i dobitnik Grammyja, Metro Boomin, priredio je nevjerovatan nastup u potpuno rasprodanoj dvorani Dolby Theatre u Los Angelesu. U trajanju od 90 minuta, Metro Boomin je izveo spektakl za sve prisutne, udružujući snage s orkestrom od 43 člana kako bi na jedinstven način predstavio svoje kultne saradnje s umjetnicima poput Futurea, Travisa Scotta i drugih. Ova izvanredna fuzija hip-hopa i klasične glazbe na Red Bull Symphonicu zaista je premašila glazbene granice, pružajući publici potpuno novo iskustvo. Nastup je bio potpuno rasprodan, ali sada je cijeli koncert ekskluzivno dostupan putem YouTube kanala Red Bull 1520. Na taj način ljubitelji muzike širom svijeta imaju priliku doživjeti magiju ovog revolucionarnog nastupa. Dvorana Dolby Theatre poznata je po održavanju brojnih prestižnih događaja poput dodjele Oscara, a ovaj put je izuzetni producent, DJ i umjetnik Metro Boomin bio glavni na pozornici, smješten na podijumu visokom 4,6 metara od tla.

 

 

 


Američki dirigent Anthony Parnther, koji je dirigovao simfonijskim orkestrima širom svijeta i sarađivao s umjetnicima poput Rihanne, predvodio je orkestar od 43 člana u izvođenju singla "Metro Spider" s Metro Boominovog albuma "Heroes & Villains" iz 2022. godine. To je bio samo početak izvanrednog muzičkog nastupa koji je obuhvatao 29 numera iz bogatog kataloga slavnog DJ-a i producenta. Metro Boomin, obučen u elegantni crni smoking i tamne nijanse, preuzeo je ulogu maestra i "hype mana", vodeći publiku kroz svoj muzički narativ. Njegova ogromna energija dodala je naelektrisanu dimenziju izvođenja, spajajući tradicionalnu eleganciju klasične muzike s gromoglasnim intenzitetom njegovih zvučnih pejzaža. Jedna od ključnih karakteristika Metro Boominove muzike, koja ju je činila posebno pogodnom za orkestarsku obradu, jeste učestalo inkorporisanje gudačkih i limenih zvukova u kompozicije. To je posebno došlo do izražaja tokom izvođenja pesme "Am I Dreaming", koju je komponovao za blockbuster film "Spider-Man: Across the Spider-Verse" (2023). Orkestar, a posebno violinisti, dodali su dubinu i teksturu njegovoj slojevitoj kompoziciji, podižući je na potpuno nove visine.

 


Izvođenje pjesme "Am I Dreaming" takođe je označila pojavljivanje prve gošće, a to je bila pevačica Roisee. Njeno emotivno i snažno izvođenje refrena pjesme sa stihovima "I'm still fighting" (još se borim) idealno se uklopilo s izvođenjem orkestra, stvarajući zadivljujuću i dramatičnu atmosferu. Još jedan vrhunac večeri bio je nastup pjesme "Calling", koja je takođe dio filma "Spider-Man", uz gostovanje repera Swae Leeja i NAV-a. Njih dvojica su unijeli drugu dimenziju u šou i omogućili trenutak mira usred energičnog izvođenja. Nastup je dobio neočekivani preokret kada je na scenu stupio hor od 15 članova, koji je započeo pesmu "Father Stretch My Hands Pt. 1" slavnog repera Kanye Westa, a potom im se pridružio i John Legend, dugogodišnji saradnik Westa.

Datum objave: 21/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook