Naslovna > Vijesti > Fotografisana Octavia Combi

Škoda

Fotografisana Octavia Combi

Prije zvanične premijere, koja bi se mogla desiti već u Ženevi, na internetu su se pojavile fotografije na kojima je Octavia Combi, bez ikakvih kamuflaža

Ove godine će se javnosti predstaviti Octavia Combi, vjerovatno ranije nego Octavia RS, koja je također najavljena za ovu godinu. Combi inačica Octavije se uveliko testira na javnim putevima bez kamuflaža, gdje su i nastale ove fotografije.

 

Octavia Combi će možda premijeru doživjeti u Ženevi, pored limuzinske verzije, a po ovim fotografijama je jasno da u suštini ima iste osnovne linije kao aktuelna generacija. No, novina je prepoznatljivi prednji dio vozila koji karakteriše limuzinski verziju i Rapid. S obzirom da je nastala na MQB platfromi, koja je limuzinskoj verziji donijela dodatne centimetre i veći prostor u enterijeru, očekuje se da Octavia Combi III ponudi rekordni prostor u unutrašnjosti i  prtljažniku.  Kao i limuzinsku izvedbu i Combi će pokretati  čak osam agregata. Među benzincima su tu: 1.4-litarski  TSI sa 122 KS, 1.8-litarski TSI sa 180 KS i 2.0-litarski turbo koji će pokretati njenu RS izvedenicu. Kada su u pitanju dizelaši  u paleti agregata naći će se i 1.6-litarski TDI u GreenLine izvedbi sa 110 KS i potrošnjom od svega  3.4 l/100km.  Kada je u pitanju transmisija kupcima će se nuditi ručni mjenjači sa pet i šest stepeni, te DSG automatik sa sedam stepeni prenosa.  

 

Datum objave: 25/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook