Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Garancija do 185.000 km za sva vozila

Toyota

Garancija do 185.000 km za sva vozila

Ono što je važno istaknuti, a po čemu je ovaj program jedinstven na tržištu je da je Toyota Relax program produženja garancije moguće primijeniti i na nova, ali i na polovna vozila kojima je istekla fabrička garancija, pa im se na ovaj način još dodatno povećava vrijednost.

Kao potvrdu kvaliteta i pouzdanosti, Toyota je od 1. maja uvela još bolje uslove za program Relax. Briga o zadovoljstvu vlasnika novih, ali i polovnih Toyota vozila, podignuta je na još veći  nivo - sada im je osigurana bezbrižnost do preko 10 godina ili do 185.000 pređenih kilometara. Toyota Relax se aktivira u ovlaštenom servisu nakon isteka fabričke garancije, obavljanjem redovnog servisa, na razdoblje do narednog servisnog intervala propisanog prema uputstvu proizvođača (obično 12 mjeseci ili 15.000 km). Toyota Relax program je vezan za određeno vozilo i njegov broj šasije, tako da se prenosi na novog vlasnika u slučaju prodaje vozila.

 

 

 

 

Prednosti Toyota Relax programa vlasnici mogu iskoristiti u slučaju kvarova mehaničkih, elektroničkih ili električnih komponenti vozila koji se mogu pripisati greškama u procesu proizvodnje ili ugradnje. Vlasnik vozila s aktivnim Toyota Relax programom ima pravo na besplatan popravak u skladu sa uslovima Toyota Relax programa. Toyota Relax program garancije do 10 godina starosti ili 185.000 km (šta prije nastupi) za stranke dolazi bez dodatnih troškova, osim redovnih troškova održavanja koji uključuju rad i potrošni materijal prilikom servisiranja vozila, odnosno zamjene originalne opreme ili potrošnih rezervnih dijelova koje je potrebno zamijeniti.

Datum objave: 05/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook