Naslovna > Vijesti > Gorivo vrhunskog kvaliteta

Euro 6 norme

Gorivo vrhunskog kvaliteta

U Sarajevu je kompanija Petrol održala prezentaciju Euro 6 normi, koje su još uvijek novitet na našem tržištu …

Da bi značaj kvaliteta goriva približili građanima, rukovodioci iz ove kompanije su predstavili gorivo ovih benzinskih pumpi i njihovo ispunjavanje najzahtjevnijih normi. U nastojanju dobijanja što većeg kvaliteta, ova kompanija je 2012. godine uvela Q-max gorivo, po čemu je bila lider u distribuciji visokokvalitetne vrste  goriva. Sa razvojem motora, povećavali su se i zahtjevi za sve kvalitetnijim i ekološki prihvatljivijim gorivom, po čemu su i nastale euro norme. Euro 6 norma se može postići samo kvalitetnim bezsumpornim gorivom kakav je Petrolov Q-max.

 

Direktor marketinga kompanije Petrol Mesud Ljuhar rekao je: „Kompanija Petrol je od samog početka poslovanja u Bosni i Hercegovini imala  jasnu viziju, jasan cilj šta želi da ponudi kupcima. Znali smo kuda ide naš razvoj i da želimo biti lider u kvalitetu goriva i lider u novitetima na samom tržištu BiH“.

 

„Govoreći o euro normama, treba istaknuti da su stupile na snagu početkom 90-tih godina. One su se kroz godine usavršavale i sve više zaoštravale da bismo danas došli do norme euro 6, koja je najviši standard na tom području“, rekao je specijalista za naftne derivate u Petrolu Silvan Simčič.

Datum objave: 16/02/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook