Naslovna > Vijesti > Hamilton: Ferarri iznad očekivanja

Formula 1

Hamilton: Ferarri iznad očekivanja

Zahvaljujući Sebastianu Vettelu prošle sedmice na Velikoj nagradi Malezije Ferarri je došao do pobjede i to nakon skoro dvije godine …

Lewis Hamilton izjavio je da je Ferarri napravio ogroman korak naprijed i da je to i pokazao na poslednjoj trci, ali je pokazao i to da nije sve u snazi motora u Formuli 1. "Ferarri je napravio ogroman korak naprijed. Lijepo je vidjeti Ferari koji je toliko napredovao, a to je i do bolida i do motora. Mnogi pričaju o tome da su ovi motori brzi, ali su na kraju bolid i podupravljanje ti koji prave veliku razliku", ocijenio je Hamilton. Nakon 21 godine Ferarri je bio 30 trka bez pobjede, što mu je ujedno i najduži niz do sada.

 

Hamilton takođe komentariše kako su ga Vettel i Raikkonen iznenadili dobrom vožnjom u Maleziji a posebno Finac, jer ikao je ostao bez jednog pneumatika na samom startu, ipak je uspio stići do četvrtog mjesta. "Odradili su sjajan posao. Mi nismo, a posebno ja, nismo očekivali da će biti toliko brzi. Bili su sjajni. Znali smo da su napredovali, ali ne i koliko. Bili su previše brzi za nas", naglasio je Hamilton.

 

Hamilton je na trci u Maleziji bio na drugom mjestu iza Vettela, dok je Nico Rosberg bio na trećem postolju. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kine 12. aprila.

 

 

 

Datum objave: 02/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook