Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Hodač po užetu priredio fantastičan šou na Old Town Street Festu u Mostaru

Neustrašivi Estonac

Hodač po užetu priredio fantastičan šou na Old Town Street Festu u Mostaru

Old Town Street Fest je već tradicionalan pratilac takmičenja Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva u Mostaru, a njegove posjetioce je iznenađujućim akrobatskim nastupom počastio sjajni hodač po traci Jaan Roose...

Nakon današnjeg uzbudljivog Red Bull Cliff Diving takmičenja na Starom mostu, na kojem su trijumfovali Molly Carlson i Carlos Gimeno, dobra zabava se nastavila u večernjim časovima tokom Old Town Street Festa. Ovogodišnji festival je donio nezaboravne nastupe 14 umjetnika na šest različitih pozornica u Starom gradu. Na Old Crew Pub stageu, publika nije samo uživala u fantastičnoj muzici, već je takođe imala priliku da se divi adrenalinskom spektaklu. Naime, Estonac Jaan Roose, šampion u slackliningu (hodanje i izvođenje trikova na traci), je iznenadio i oduševio prisutne svojim posebnim performansom. Dok je šetao po traci postavljenoj iznad rijeke Radobolje, blizu čuvene Krive ćuprije, Roose je izvodio nevjerojatne trikove i akrobacije koje su izazivale zapanjenost, prkoseći gravitaciji i demonstrirajući svoju izvanrednu ravnotežu i hrabrost pred publikom.

 

 

 

 

Jaan Roose je prvi put privukao pažnju javnosti u našoj zemlji prije nekoliko godina kada je iznenadio i očarao građane Sarajeva "šetajući" po traci postavljenoj između nebodera Unitic, popularno poznatih kao "Momo i Uzeir", dok je istovremeno izvodio nevjerovatne trikove na visini od oko 80 metara iznad zemlje. Kriva ćuprija, koja premošćava reku Radobolju, nalazi se udaljena samo 30-ak metara od Starog mosta. Ovaj most se često opisuje kao minijaturna verzija ili "maleni brat" većeg i poznatijeg Starog mosta, koji je uvršten na UNESCO-ovu listu Svjetske kulturne baštine. Iako su izgrađeni u različitim vremenskim periodima, Kriva ćuprija ima svoj šarm i važnost u bogatoj istoriji ovog regiona.
 

Datum objave: 10/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook