Naslovna > > Idealan gradski mališan

Peugeot 108 teži samo 840 kg

Idealan gradski mališan

Oba motora, koja su Peugeotovom mališanu 108 na raspolaganju, snagu prenose na prednju osovinu putem petostepene manuelne transmisije…

U protekla tri dana, na sajmu automobila u Ženevi predstavljen je veliki broj interesantnih, moćnih i jedinstvenih automobila. Upravo ovu najpoznatiju Evropski manifestaciju, Peugeot je iskoristio da predstavi svoju drugu generaciju modela 108. Maleni, gradski automobil, koji je težak samo 840 kilograma u svojoj najlakšoj verziji, ima mnoštvo unapređenja u odnosu na prethodnu verziju.

Nema sumnje, mališan 108-ca idealn je za gradski vožnju! Pogonska gama koja je na raspolaganju Peugeotu, podrazumijeva trocilindarske motore, odnosno 1.0 litarski e-VTi motor koji postiže 68 KS i 1.2 litarski PureTech VTi, koji postiže 82 “konja” . Oba ova motora  koja će da pogone 108 model, snagu prenose na prednju osovinu putem petostepene manuelne transmisije.

 

Ovaj novi model biće ponuđen u varijantama sa troje i petoro vrata, ali ono što će pored ovoga svakako da oduševi sve ljubtelje malenih, gradskih automobila, jeste i njegova 108 TOP! varijanta, odnosno model sa krovom na uvlačenje, dužine 76 cm i šrine 80 cm.

 

Automobil je dugačak 3,47 metara, a širok 1,62 metra. U putničkoj kabini nalazi se 7-inčni ekran osjetljiv na dodir, šest vazdušnih jastuka, automatska klima i elektronsko upravljanje. Pored toga, Peugeot je ovaj odlični mini automobil opremio i Open&Go sistemom, te ABS, ESP, ECB i EBCD sistemima. 

Datum objave: 06/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook