Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Impresivni bolid Maxa Verstapena na najljepšim lokacijama širom BiH

Red Bull Racing

Impresivni bolid Maxa Verstapena na najljepšim lokacijama širom BiH

Bosna i Hercegovina je definitivno u planovima Red Bulla za još veće i spektakularnije događaje, o kojima će javnost biti blagovremeno obaviještena. Dotad, stanovnici su imali prilike da uživaju u prizorima bolida u tri grada...

Posljednjih dana, Bosnu i Hercegovinu je iznenadio dolazak trkačkog bolida Red Bull Racinga, koji je ponosno nosio "jedinicu" trostrukog šampiona Formule 1, Nizozemca Maxa Verstappena. Ovo nije prvi put da šampionski bolid posjeti BiH, ali ovog puta je pristup bio drugačiji u poređenju sa prošlogodišnjom posjetom kada je duže vreme izložen u Sarajevu i Tuzli. Ovog puta, fokus je bio na isticanju lokacija koje predstavljaju duh i tradiciju naše zemlje, te su napravljene fotografije bolida na jedinstvenim mjestima koja su nedostižna bilo gdje drugo u svijetu.

 

 

 


U ponedjeljak, 26. februara u ranim jutarnjim satima, bolid je neočekivano stigao na Trg Prve brigade policije preko puta Vijećnice u Sarajevu. Iako je bio radni dan, građani glavnog grada Bosne i Hercegovine su zastajali, izdvajajući nekoliko trenutaka svog vremena kako bi vidjeli bolid i uslikali se pored ovog remek-djela iz svijeta Formule 1. Nakon toga, premješten je na Baščaršiju kod Sebilja, gdje je u ovom istorijskom okruženju "dijelio prostor" sa golubovima i pružao sjajnu priliku za fotografisanje. Takođe, posjetio je i stazu za bob na Trebeviću, koja je simbol Olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

 


U srijedu su i Mostarci imali priliku da vide bolid nedaleko od simbola grada na Neretvi, jedinstvenog Starog mosta. Bolid je takođe spektakularno izgledao parkiran ispred mostarske Gimnazije, posebno u noćnim satima kada je bio obasjan svjetlima. Četvrtak je bio rezervisan za posjetu Banjoj Luci, a za idealnu lokaciju odabrana je prelijepa i impresivna tvrđava Kastel. Na jednoj od fotografija se u pozadini vidi i dajak, karakteristični čamac za grad na Vrbasu.

Datum objave: 04/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook