Naslovna > > Individualan i sofisticiran stil

Nissan sa modelom Juke na sajmu u Ženevi

Individualan i sofisticiran stil

Ogromne promjene odrazile su se na prostor za prtljag, koji sada nudi 40% više prostora...

Kompanija Nissan iskoristila je prvi dan sajama automobila u Ženevi da premijerno predstavi svoju novu uzdanicu, novu verziju modela Juke. Naime, riječ je o automobilu koji je kombinacija visoko individualnog stila, izuzetno jake dinamike vožnje, te vrhunske opreme unutar enterijera, koja nas nipošto neće ostaviti ravnodušnim. Sve ovo omogućilo je da se ovaj automobil prodaje i više nego dobro.

 

Ovaj model u novoj verziji nudi potpuno novi prednji i zadnji kraj, sa posebnim akcentom koji se odnose na sportske dizajnerske tragove. Najveće promjene vidljive su kada govorimo o prtljažnom prostoru, koji sada nudi za 40% više prostora nego prije. Jasno nam je da je riječ o odličnoj, porodičnoj krstarici.  Pored toga, prednji kraj automobila dosnosi podignuta svjetla, koja su u potpunosti redizajnirana, a tu su i dnevna LED svjetla, dok glavna sada posjeduju xenonske sijalice, što omogućava bolju vidljivost.

 

 

 

 

 

 

 

Automobil je dobio i novi zadnji branik, koji ima nešto agresiviniji oblik, te se kao takav odlično uklapa sa novim izgledom zadnjih svjetala. Tri nove boje dostupne su za Juke, pa je kupcima sada na raspolaganju čak 10 različitih nijansi, tako da odabir savršene boje za sve potencijalne kupce neće biti nimalo jednostavan.

 

Kada govorimo o eksterijeru vozila, najupečatljiviji su 16 – inčni čelični i aluminijumski točkovi, pa  kupci mogu sami da biraju one koji su im privlačniji. Ovi točkovi dostupni su kod osnovne verzije, Vista, dok su 17 – inčni aluminijumski točkovi, koji su više pozicionirani, dostupni u Acenta i Tekna verzijama.

 

Kada govorimo o pogonskim agregatima, tri su na raspolaganju novom modelu Juke. Postojeći 1.5 dCi dizelaš nije mjenjan, i razvija 110 KS. Drugi je 1.2 litarski DIG-T benzinac sa 117 KS, te 1.6 litarski napredni turbopunjeni motor sa 115 KS.

 

Početak prodaje ovog modela u Evorpi očekuje se tokom ljeta ove godine. 

 

Datum objave: 04/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook