Naslovna > > Jedinstven dizajn korejskog novog igrača

Hyundai Intrado koncept

Jedinstven dizajn korejskog novog igrača

Inovativni materijali, futuristički dizajn i napredna tehnolgoija iskorišteni su na najbolji način da privuku sve kupce...

Na sajmu automobila u Ženeve, kompanija Hyundai predstavila je svoj novi koncept, Intrado, koji smo imali dosada priliku da vidimo samo na fotografijama. Ovaj model u potpunosti prikazuje novi pravac kojim će se Hyundai kretati kada govorimo o dizajnu, te savršno jasno ukazuje na viziju kako će automobili u budućnosti da izgleda i da zadovoljavaju potrebe svih ljudi u svakom pogledu.

 

Ovaj jedinstveni koncept prikazuje Hyundaijevo vjerovanje da inteligentni i prefinjeni dizajn te napredne tehnologije mogu savršeno da se kombinuju, i da putnicam obezbijede lagodno i bezbijedno uživanje u vožnji.  

 

Putnička kabina je takođe opremljena u futurističkom stilu. Sa inovativnim, kvalitetnim materijalima, te izuzetno živim i kontrastnim bojama, ovaj koncept nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Živahne boje imaju za cilj da privuku kupce koji vole veseo, aktivan i vedar način života.

 

Ovo je ujedno i prvi konceptni automobil iz Hyundaija, koji je dizajniran pod vodstvom Petera Schreyera, dizajnera pri ovoj kompaniji.  Ono što je on zamislio, predstavio je na najjednostavniji i najupečatljiviji način, a uz sve to, pokazuje kompanijinu želju da kreira snažne automobile koji su lakši, ali su bolji za vožnju, i jednostavniji za eventualne popravke.

 

Ovaj koncept pokreće pogonski agregat buduće generacije, koji koristi gorive ćelije, koje koriste Li-Ion bateriju kapaciteta 35kWh. Opseg kretanja ovog modela je 600 kilometara, a on je ostavern jer se ispod zadnjih sjedišta i poda prtljažnika nalaze rezervoari vodonika.

 

Ovaj kompaktni crossover sa četiri sjedišta i vratima bez okvira, obećava nam mnogo agilniju dinamiku tokom vožnje, zahvaljujući prvenstvenoj svojoj maloj masi, te visokoj efikasnosti pogonskog agregata koji ga pokreće. 

Datum objave: 06/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook