Naslovna > Vijesti > Jedinstvena na mnogo načina

Nova Škoda Superb

Jedinstvena na mnogo načina

Ponovo će u ponudi biti i limuzinska i karavanska izvedba…

Prema riječima šefa češkog proizvođača, nova Škoda Superb bi trebala da bude pravo otkriće. Ovaj novi automobil će da bude baziran na MQB platformi VW grupe, a čak 50 odsto svojih dijelova dijeliće sa Volkswagen Passatom.

 

Što se ovog modela tiče, u pogledu stylinga će biti pravo otkriće. Prema riječima Škodinih čelnika, ona će se nalaziti u samom vrhu ponude ove kompanije. Pored toga, očekuje se da će novi Superb, baš poput većine Škodine game, da se smjesti na samu ivicu norme u svom segmentu u pogledu dimenzija.

 

U ponudi će ponovo da bude limuzinska i karavanska izvedba, ali ovaj put, ona limuzinska neće imati zadnje okno kakvim raspolažu hatchback modeli. Iako su postojali prijedlozi da se aktuelni Superb zamjeni novim SUV- modelom, to se ipak neće dogoditi ove godine. Naime, to bi trebalo da se desi 2016. ili 2017. godine. Pored toga, novi Superb model neće imati motor veći od 2.0 litarskog agregata, jer je već odavno poznato da češka kompanija nastoji da popravi ekonomičnost svojih modela. 

Datum objave: 02/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook