Naslovna > Vijesti > Jeep je pokretačka snaga grupacije Fiat Chrysler

Jeep

Jeep je pokretačka snaga grupacije Fiat Chrysler

Jeep na tržištu uspješno egzistira 75 godina pa ne čudi što taj brand većina proizvođača želi imati pod svojim krovom. Grupacija Fiat Chrysler trenutni je sretni vlasnik...

Sergio Marchionne, prvi čovjek grupacije Fiat Chrysler, priznao je da je brand Jeep pokretački motor cijele grupacije koje, kao mnoge, na nekim tržištima imaju probleme. 
Razlog za takve tvrdnje je odlična prodaja svih Jeep modela koja je u stalnom rastu već zadnje četiri godine. Samo na domaćem, SAD tržištu, prodaje je porasla za odličnih 17% u odnosu na isti period u prošloj godini.
Zbog nekih uspješnih modela, kao što je Wrangler, proizvodni su kapaciteti povećani za 50% što je prvi put od 1996. godine.

 


Dalji se rast očekuje ubrzo jer su u pripremi još neki atraktivni modeli koji će se postepeno uvoditi na tržište do 2019. godine. 
Fiat kao Fiat globalno postiže osrednje rezultate prvenstveno zbog velikog tržišta u Italiji koje tradicionalno sklono Fiatovim vozilima. Na ostatku evropskog tržišta potražnja za nekim modelima je veoma niska zbog čega je u velikim problemima i Fiatova fabrika u Kragujevcu.

Datum objave: 15/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook