Naslovna > Vijesti > Jeftinije gorivo uz novi FIAT

Neobična subvencija

Jeftinije gorivo uz novi FIAT

Kako bi smanjio negativan trend prodaje FIAT je za kupce pripremio posebnu ponudu u kojoj uz kupljeno vozilo, kupac ima privilegiju da gorivo kupuje za 50 % nižim cijenama

Fiat je u Italiji povećao svoje tržišno učešće u prethodnom mjesecu, ali je prodaja pala za oko 11 %. Razlog za povećanje tržišnog udjela uz pad prodaje treba tražiti u činjenici da se u Italiji prodaje sve manje automobila.

 

Kako bi taj trend, barem malo smanjili, u Fiatu su se odlučili za nesvakidašnji potez. Naime, svi kupci Fiat automobila (ne uključujući Maserati, Alfu Romeo, Ferrari i Lanciu) u Italiji, koji svoje vozilo kupe u ovom ili narednom mjesecu, dobit će pogodnost kupovine goriva u naredne tri godine po cijeni od jednog eura po litru, što je 50 % manje u odnosu na trenutnu cijenu (1l – 2 eura). Naravno količina goriva je ograničena i razlikuje se za drugačije modele. Tako će kupci Pande imati podpgnost pri kupovini 1200 litara goriva, dok će novi vozači Freemonta moći kupiti 4.500 litara goriva po cijeni od jednog eura.  Ako se zabavimo matematikom, dolazimo do podatka da je najveća ušteda u ovoj akciji oko 7.000 KM, upravo za najveće i najskuplje modele. 

Datum objave: 04/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook