Naslovna > Vijesti > Jeftiniji i pristupačniji automobili

Volkswagen planira nove modele

Jeftiniji i pristupačniji automobili

Kompanija Volkswagen se našla pred izazovom , ali smatraju da je ovo odličan potez da se suprotstave konkurenciji…

Prema najnovijim informacijama, Volkswagen grupa je postavila nove, osnovne ciljeve za projekat niskobudžetne automobilske marke, kojom će se suprtostaviti konkurenciji na tržištima u razvoju. Početkom marta mjeseca, magazin Autocar je pisao o tome kako ova kompanija ima poteškoće oko pokretanja jeftinog brenda, koji ta grupacija planira da se u ovaj izazov upusti već nekoliko godina.

 

Naime, Volkswagen se našao pred izazovom kako da obori proizvodnu cijenu budućih jeftinih automobila, a da istovremeno održi neophodan nivo kvaliteta i bezbijednosti automobila, zbog čega je upravo ovaj čitav projekat i bio doveden u pitanje. Ipak, prema svemu sudeći, kompanija je uspjela da prevaziđe i taj problem.

 

Kako mediji prenose, utvrđen je koncept proizvodnje i dizajniranja budućih niskobudžetnih automobila. Sve komponente za jeftina vozila, koja će se proizvoditi pod palicom ove kompanije, proizvodiće se u Kini, koja će ujedno da bude i najveće tržište za tu vrstu vozila. Cijena automobila bi se, prema nekim ranijim najavama, trebala kretati između 6.000 i 8.000 eura.

 

Kompanija Volkswagen planira da do 2018. godine postane vodeći svjetski proizvođač automobila, a analitičari vjeruju da je ovaj cilj moguće ostvariti i bez niskobudžetne auto – marke. 

Datum objave: 28/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook