Naslovna > Auto moto sport > Jorge Lorenzo pobjednik VN Katalonije

Moto GP

Jorge Lorenzo pobjednik VN Katalonije

Ovom pobjedom, Lorenzo je u ukupnom poretku smanjio zaostatak za vodećim Pedrosom, koji sada ima samo sedam bodova više od Lorenza...

Španski vozači i njihova vladavina nastavljena je i na šestoj trci prvenstva u kraljevskoj Moto GP klasi. Prva tri mjesta na Velikoj nagradi Katalonije, koja se vozila u Barceloni, osvojili su Španci, koji su tokom cijele trke bili izuzetno dominantni.

 

Pobijedio je Jorge Lorenzo, vozač koji brani naslov prvaka. Ovo mu je bila treća ovosezonska pobjeda i ukupno 47. pobjeda u njegovoj karijeri.  Već u prvom zavoju na trci, Lorenzo je napravio odličan potez, nakon koga je poveo u trci, oduzevši prvo mjesto Daniju Pedrosi, pa  to vodeće mjesto nije ispuštao do samog kraja.

 

Na startu iza Lorenza smjestili su se Dani Pedrosa i Marc Marquez, koji su na tim mjestima ostali i do samog kraja trke. Četvrti je bio legendarni Valentino Rossi, dok je peto mjesto pripalo Stefanu Bradliju.

 

Ovom pobjedom, aktuleni svjetski prvak Jorge Lorenzo, uspio je smanjiti zaostatak za Pedrosom u ukupnom poretku. Trenutuno Pedrosa ima 123 boda, samo sedam više o Lorenza. Treće mjesto zauzima Marc Marquez sa 93 boda.

 

Sljedeća trka vozi se 29. juna za Veliku nagradu Holandije u Assenu. 

Datum objave: 18/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook