Naslovna > Auto moto sport > Jorge Lorenzo slomio ključnu kost

Moto GP

Jorge Lorenzo slomio ključnu kost

Trostruki prelom lijeve ključne kosti Lorenzo je zadobio prilikom pada pri izuzetno velikoj brzini na prvom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Holandije...

Kiša, mokra staza i možda ipak malo previše samouvijerenosti  Jorge Lorenza  koštali su ga odlaska u operacijsku salu, nakon što je pri velikoj brzini na treningu uoči velike nagrade Holandije zadobio komplikovan trostruku prelom lijeve ključne kosti.

 

Aktuelni svjetski šampion na treningu naišao ja na mokru bijelu liniju pri izuzetno velikoj brzini, te je izgubio kontrolu nad svojim motorom Yamahom M1, nakon čega je pao, slomio ključnu kost, te je vrlo brzo nakon pada prebačen u bolnicu, gdje su mu doktori sanirali povredu.

 

Nakon dvije pobjede u nizu, Jorge Lorenzo moraće da pauzira možda čak i nekoliko trka, što za njega nikako nije dobro. Podsjetimo, Lorenzo se u poslednje dvije trke približio svom konkurentu Pedrosi u ukupnom poretku. Nakon ovog incidenta, moraće da odmara, a prognoze kažu da će da se vrati na stazu za dvije sedmice, kada se bude vozila velika nagrada Njemačke. 

Datum objave: 28/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook