Naslovna > Vijesti > Kerax sa 8x8 pogonom

Renault Trucks

Kerax sa 8x8 pogonom

Kamion i za najteže savladive terene Renault Kerax odavno je već dokazao svoju robusnost. Renault Trucks obogatio je svoju ponudu te je uveo izvedbu 8x8 namijenjenu najnepristupačnijim terenima i najizazovnijim uvjetima.

8 pogonskih kotača i pojačana šasija ispunjavaju najzahtjevnije zadatke kod poravnavanja terena, miniranja ili kod istraživanja naftnih resursa. Renault Kerax 8x8 dostupan je u izvedbi 430 i 460 KS s motorima Euro V EEV i za internacionalna tržišta u konfiguraciji 440 KS s motorom Euro III.


Renault Trucks nudi na tržištu jednu od najširih iIi najpotpunijih gama vozila s pogonom na svim kotačima. Ona uključuje Renault Midlum 4x4, Renault Premium Lander OptiTrack i Renault Kerax 6x6. Kako bi odgovorio na sve veće zahtjeve za vozila visoke snage, Renault Trucks širi ponudu novom pogonskom konfiguracijom: Renault Kerax 8x8. Ova nova izvedba ima izvanrednu snagu posebno dizajniranu za primjene kao što su: istraživanje naftnih područja, operativna podrška kod miniranja, poravnavanje tla u izazovnim okruženjima s kojom zadovoljava one klijente koji traže najveće performanse po pitanju mobilnosti i prilagodljivosti.

 

Renault Kerax DXi11 8x8 posebno se ističe jer ima 8 pogonskih kotača na višestrukim osovinama (dvije upravljive osovine sprijeda i dvije pogonske osovine straga). S ovakvom konfiguracijom ono može proći bilo kakvu prepreku i savladati najgrublje terene.
Za klijente Renault Kerax 8x8 dokazuje da je sredstvo od iznimne vrijednosti po pitanju produktivnosti. Njegovi kapaciteti utovara i robusnost čine ga tijekom cijele godine dostupnim vozilom bez obzira na uvjete. Dodatno s njegovim DXi11 motorom potrošnja goriva jedna je od najmanjih na tržištu.

 


Ovo je vozilo do sada bilo dostupno u Poljskoj i izvan europskog tržišta a danas se nudi po čitavoj Europi i to u konfiguraciji s DXi11 Euro V EEV motorom i u izvedbi Euro III za međunarodna tržišta.Nova izvedba još više ističe kvalitete koje već posjeduje Renault Kerax po pitanju prolaska kroz prepreke, npr. ima jedan od najboljih pristupnih kutova (između 26° i 31° ovisno o korištenim gumama) i odstojanje od tla od 340 mm sprijeda i 360 mm straga.Njegove mehaničke značajke godinama su testirane u najizazovnijem situacijama i u svim vremenskim prilikama kao što je to bio slučaj kod ekspedicije Cape to Cape kada su šest Renault Keraxa i šest Renault Sherpi putovali od Sjeverne kape u Norveškoj do Rta Dobre Nade u Južnoj Africi.

Datum objave: 28/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook