Naslovna > Vijesti > Kia dotjerala crossover Sportage

Ljepša i opremljenija

Kia dotjerala crossover Sportage

Da li će se izmjene odraziti na cijenu ovog crossovera, još uvijek nije poznato...

Kia ima izuzetno dobru taktiku kada govorimo o redizajnu i uljepšavanju svojih automobila. Ona se svodi na to da tokom životnog ciklusa određenog modela odradi dva manja, što se pokazalo kao odličan potez.

 

Iako je prošlo samo godinu dana nakon što je svoj model crossover Sportage opremila novim izgledom, Kia je odlučila da to uradi još jednom, i to pred Sajam automobila koji će da se održi u septembru mjesecu ove godine u Frankfurtu.

 

Ovaj put, Sportage će moći da se pohvali novim branikom, drugačiji maglenkama i naplatcima. Izuzetno dotjerana unutrašnjost takođe će da bude karakteristična za dotjerani Kijin crossover. Ovaj model će biti „uljepšan“ za potrebe domaćeg tržišta, a uskoro bi i ovaj izmjenjeni crossover mogao doći i na tržište Evrope, najvjerovatnije već tokom Sajma automobila, koji počinje za dva mjeseca.

 

Novom Kiom Sportage sada će da dominiraju novi, kvalitetniji materijli, bogatiji paketi opreme, kao i nova instrument ploča. Da li će ova „dotjerana“ Kia biti skuplja od prethodne, zasada još uvijek nije poznato. 

Datum objave: 22/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook