Naslovna > Vijesti > Kineski specjalitet

Audi A6

Kineski specjalitet

Tvorci novog kineskog modela iz fabrike JAC pronašli su inspiraciju za svoj novi model Refine A6, ni manje ni više nego u Audiju …

Više nego očigledno je da se radi o klonu Audija. Kako ne bi bilo zabune da se radi o kopiji Audia A6, Kinezi su mu čak dali i oznaku A6 kako bi što jasnije bilo koji model je bio uzor za njihovu limuzinu. Ipak najsličniji audijevom originalu je prednji dio vozila, dok zadnji dio podesjeća na modele nekih drugih proizvođača.

 

Ovaj automobil predstavljen je još u aprilu, kao koncept, na auto-salonu u Pekingu, a nedavno su se pojavile i fotografije prototipa produkcijske verzije, koja će se naći u prodaji 2015. godine. Refine A6 nešto je duži od originalnog Audija i dugačak je 4,99 m. Dizajneri su Refine uradili po ovoj dimenziji kako bi izašli u susret željama kupaca u Kini koji preferiraju produženie limuzine.

 

Jedino što ovi proizvođači nisu mogli iskopirati je motor, zbog čega će se u ponudi naći dva četvorocilindraša, 1.5 litarski turbo-benzinac sa 170 ks i 2.0 litarski turbo punjeni benzinski motor sa 190 ks. Refine A6 će se na kineskom tržištu prodavati po cijeni od oko 23.800 evra.

Datum objave: 08/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook