Naslovna > Vijesti > Kinezi najavili proizvodnju sportskog roadstera

MG Cyberster

Kinezi najavili proizvodnju sportskog roadstera

MG je na kineskoj društvenoj mreži WeChat objavio vijest o proizvođenju novog Cyberster modela nakon uspješne kampanje prikupljanja sredstava za koju se prijavilo preko 5000 korisnika...

Poznati britanski proizvođač MG, koji se nakon finansijskih poteškoća našao u slopu kineskog SAIC-a potvrdio je da se preko 5000 korisnika prijavilo na njihovu kampanju prikupljanja sredstava CyberCUBE, čime je ispunjen cilj i odobrena proizvodnja sportskog modela Cyberster. Navodi se da je projekat sada zvanično odobren i da su pripreme za proizvodnju već uveliko započete, ali se ne navodi tačan datum predstavljanja serijskog modela. Kampanja je kreirana u cilju ocjene zainteresovanosti za roadster prikazan na sajmu u Šangaju, a jedna registracija je koštala 1000 RMB ili oko 250 KM. MG naglašava da su registrovani članovi dobili priliku da daju svoj doprinos razvoju Cyberstera.

 

 


Roadster je predviđen kao vizija budućnosti MG-a, a brojni dizajnerski elementi su inspirisani slavnim modelima iz prošlosti, poput legendarnog MG B-a iz 1962. godine. Serijska varijanta će biti pojednostavljena u odnosu na koncept, ali će biti zadržana opšta forma modela. Dvosjed je proizvod SAIC-ovog londonskog dizajnerskog centra, a akcenat je stavljen na aerodinamiku sa smanjenim vjetrobranskim staklom i mišićavim bočnim linijama. Detaljni tehnički podaci nisu objavljani, ali je istaknuto da će Cyberster biti baziran na potpuno novoj platformi, sa dometom od 800 km, a ubrzanje od 0-100 km/h će biti kraće od tri sekunde.

Datum objave: 08/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook