Naslovna > Vijesti > Koji automobil za horoskopski znak (1.dio)

Zanimljivo

Koji automobil za horoskopski znak (1.dio)

S obzirom da astrologija na egzaktan način karakteriše sve horoskopske znakove, mi smo vodeći se tim podacima napravili listu idealnih automobila za svaki horoskopskih znak

Da li ste nekada pomislili kako je neki automobil ružan i da to nikada ne bi vozili ? Vjerovatno jeste. No, ukusi su različiti, pa su i automobili, kao i sve ostale  stvari na zemlji različite. Automobil biramo prema vlastitom ukusu, koji je opet na neki način odraz  našeg karaktera. S obzirom da astrologija na egzaktan način karakteriše sve horoskopske znakove, napravili smo listu idealnih automobila za svaki horoskopski znak.

 

 


Vodolija: Smart ForTwo

 


Vodolije su poznate po tome što nesvakidašnje stavljaju ispred tradicionalnog. I on i ona u ovom znaku nastoje se izdvojiti od uobičajenog i s radošću žele nešto novo i neobično. Stoga je idealan automobil za ovaj znak Smart For Two, koji se odlično uklapa u sliku onog što predstavljaju karakterne osobine vodolija.  Ovaj automobil, za dvoje ima jedinstven dizajn koji će neke asocirati da se radi o vozilu sa greškom ili vozilu za cirkus, no daleko od toga da je Smart For Two ružan. Iako izvana izgleda malen, u unutrašnjosti je sasvim dovoljno prostora.  Kabina je prostrana i udobna, iako samo vozilo ima snage nešto više od jedne kosilice. No, to je dovoljno da u gradskoj vožnji osjetite povjetarac u kosi.  Vodolije, ukoliko vole jedinstvene stvari, ne mogu naći jedinstveniji automobil od ovog.

 

 

Ribe: Chevrolet Volt

 

Ribe su gotovo uvijek u određenom stanju neizvjesnosti, negdje između realnog svijeta i mašte. Često maštaju kako bi izbjegli sliku realnog svijeta, ali također često susjećaju s drugima i traže rješenje za probleme drugih. Upravo zbog toga idealan automobil za ovaj znak je Chevrolet Volt.  Konstruisan je kako bi bio štedljiv i poznat po maloj potrošnji. Punjenje se obavlja na jednostavan način, na utikaču od 220 Volti. Volt je automobil koji je dugo vremena egzistirao kao konceptno vozilo, te se na njegovu produkcijsku verziju dugo čekalo, što se opet savršeno uklapa u profil Riba, koje su u pravilu strpljive.


 

Ovan: Hummer H3

 

Jedna od osnovnih karakteristika osoba rođenih u znaku Ovna jeste njihova želja za pažnjom. Takvi ljudi žude da budu primjećeni, a istovremeno ostavljaju uzbudljiv i impozantan dojam drugim osobama.  Ovan ponekad može biti i ohol, što je dobra predispozicija za liderstvo i ulogu vođe, čemu doprinosi i snaga ovih osoba. Stoga, nema sumnje da je idealan automobi za osobe rođene u ovom znaku Hummer H3. Ne samo da veličina i struktura ovog automobila ostavljaju impozantan dojam, nego i njegov kockasti dizajn odiše vojnim liderstvom. Njegove vozne, offroad mogućnosti čine ga uzbudljivim i spremnim za bilo kakvu avanturu, što je idealno za Ovnove.

 

 

Bik: Ford Mondeo

 

Bikovi su mirne i staložene osobe koje iznad svega vrednuju sigurnost.  Jednostavnost, ljepota i poniženost još karakterišu ovaj znak. U ove karakterne osobine uklapa se i ime jednog vozila: Ford Mondea.  U suštini radi se o jednostavnom i nadasve sigurnom vozilu, koje je ugodno i oku. U unutrašnjosti nudi dosta prostora i odlično je za svakodnevnu vožnju.  Solidne performanse i pouzdanost zadovoljiće potrebe svakog Bika.


 

 

 

Blizanci: Chevrolet Corvette

 


Astrolozi vjeruju da su osobe rođene u ovom znaku raskalašene, ali sa istančanim osjećajem za detalje.  I muškarci i žene u ovom znaku su brzi, fizički i mentalno, te su komunikativni i imaju avanturistički duh. Stoga je idealan automobil za osobe rođene u znaku Blizanaca, Chevrolet Corvette.  U skladu s prirodom Blizanaca, dizajn ovog automobila je istovremeno prijeteći i luksuzan iako lukzus u unutrašnjosti vozila nedostaje.  Međutim, performanse ovog automobila, slične Ferrarijevim, garant su zabavnu i nezaboravnu vožnju. S ovim automobilom nikada nije dosadno, a to je ono što Blizanci vole.

 

 

 

Rak: Audi A4 Avant

 


Rakovi su kontradiktorni, pričaju o komforu i sigurnosti, a uvijek žele nešto novo i uzbudljivo. Iako su po prirodi tihi, imaju izuzetno jak karakter i uvijek vole biti okruženi osobama do kojim im je stalo.  Od svih vozila, Audi A4 Avant im odgovara najbolje.  U karakternu sliku Rakova odlično se uklapa dug spisak sigurnose opreme ovog vozila, a vozne karakteristike oduševljavaju sa provjerenim Quattro pogonom koji je garant avanturističke vožnje u kojoj se mogu savladati sve prepreke.  Iako je snaga, nešto što se najmanje očekuje od jednog karavana, Audi A4 Avant jednostavno nadmašuje sve svoje konkurente u ovom pogledu.  U kombinaciji sa svojim luksuzim i prostranom, udobnom unutrašnjošću za pet osoba, ovo vozilo je san svih Rakova.
 

Datum objave: 17/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook