Naslovna > Vijesti > Kompaktni crossover Intrado

Hyundai objavio novi teaster

Kompaktni crossover Intrado

Naime, Intrado naziv je u suštini referenca koja nam ukazuje na to da je ovaj automobil inspiraciju povukao iz letilica…

Sa velikim nestpljenjem Hyundai iščekuje iduću godinu, tačnije, sajam automobila koji će se održati u Ženevi. Razlog je veoma jednostavan. Njihov Intrado koncpet će upravo na ovoj manifestaciji da bude predstavljen. Kada malo bolje pogledamo teaster fotografiju, primjetićemo da se radi o izuzetno zanimljivo Hyundaijevom crossoveru.  Naime, on u potpunosti predstavlja Hyundaijev prvi koncept koji koristi Fluidic Sculpture 2.0 dizajnerski jezik.

 

Stil ovog koncepta je ono što ga čini izuzetno interesantnim. Naime, razvijen je od strane evropskog dizajnerskog tima kompanije, koje je nadgledao Peter Schreyer, koji je poznat po svojoj dizajnerskoj originalnosti. Naziv Intrado je referenca ka donjem dijelu krila letilice, pri čemu nam kod ovog modela jasno ukazuje da je automobil inspiraciju povukao iz letilica, a uz sve to su korišteni I visokotehnološki materijali, te efikasni pogonski agregati.

 

Što se pogona tiče, on će da koristi verziju koja je korištena u okviru ix35 Fuel Cell modela, koji obezbjeđuje kretanje od oko 594 KM jednim punjenjem gorivnih ćelija, dok se pretpostavlja da bi Intrado mogao da ponudi domet od čak 644 km za prelazak sa jednim punjenjem, jer trebamo imati u vidu da će ovaj koncept ipak biti lakši od modela ix35.

Datum objave: 11/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook