Naslovna > Automobili > Peugeot > 308 > Kompaktni porodični automobil

2014 Peugeot 308 karavan

Kompaktni porodični automobil

Peugeot je objavio detalje nove generacije svog kompaktnog karavana, koji je zasnovan na 308 hatchback modelu…

Evropsko tržište neće mirovati ni ove godine! Po platnu je u martu prvi veliki sajam automobila, koji će biti održan u Ženevi. Iako nas od početka ove manifestacije dijeli dva puna mjeseca, proizvođači automobila ne miruju. Početak godine odlučili su da iskoriste da najave premijere svojih novih modela, koji će javnosti biti predstavljeni upravo na ovom sajmu.

 

Peugeot je jedan od proizvođača, koji je objavio nove detalje svog kompaktnog karavana, koji je zasnovan na 308 hatchback modelu. Dakle, riječ je o Peugeotu 308 SW za 2014. godinu. Ovaj automobil dugačak je 4.580 mm, što je 33 cm više u odnosu na standardni 308 model.

 

Prtljažnik kod automobila oduvijek je igrao važnu ulogu, pa je tako i na ovom modelu prtaljžnik za pohvalu. Naime, povećan je za cijelih 140 litara, pa sada, u poređenju sa hatchback modelom, iznosi 610 litara.

 

Gledajući vizuelno, prednji dio ovog karavana identičan je hatchback modelu. Automobili tek počinju da se razlikuju kada ga pogledamo sa strane i odzada. Linija krova kod Peugeota 308 SW blago se spušta od prednjeg dijela, prema zadnjem dijelu automobila.Ukoliko ipak posmatramo od pozadi, primjetićemo da karavanski stil prati jednostavan i dobro poznat jezik standardnog 308 modela.

 

Što se unutrađnjosti automobila tiče, ona je jednostavno stilski svedena, pa samim tim možemo da zaključimo da je preslikana iz 308 hatchback modela. Kupcima će takođe na raspolaganju da bude i opcija sa velikim, panoramskim krovom.

 

Što se paleta motora tiče, on a će da bude preuzeta iz hatchback modela. Tako će ponuda da obuhvata 1.2 litarski benzinski motor sa 82 KS, 1.6 litarski benzinski agregat sa 125 i 156 KS, dok će predstavnik dizelaša biti 1.6 litarski Hdi i e – Hdi motori, sa po 92 i 115 “konja”

 

Ovaj model u prodajnim salonima širom svijeta možemo da očekujemo u proljeće, 2014. godine, nakon njegove premijere na Sajmu automobila u Ženevi. Tada će nam biti poznata i njegova cijena.

Datum objave: 06/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook