Naslovna > Tesla > Model S > Konačno unapređenje sa potpuno novim enterijerom

Tesla Model S

Konačno unapređenje sa potpuno novim enterijerom

Nakon nekoliko godina dominacije na tržištu električnih automobila, u Tesli su konačno odlučili ažurirati limuzinu Model S, a glavne promjene odigrale u se u kabini...

Prilikom predstavljanja svog izvještaja četvrtog kvartala prethodne godine, Tesla je otkrio da će uskoro biti iznova obnovljen Model S, a proizvodnja će početi za samo nekoliko nedjelja. Promjene na restilizovanoj verziji u većini slučajeva bile bi prvenstveno vezane za spoljašnjost samog automobila, ali ne i u slučaju Modela S. Naime, enterijer je taj koji je privukao najviše pažnje jer je pretrpio drastične promjene. Nestao je ,,tablet“ stil koji je dosad bio dio Modela S i Modela X, a zamijenjen je novim 17-inčnim portretski orijentisanim displejom. U kompaniji kažu da je rezolucija značajno poboljšana sa svjetlijim bojama i boljom odzivnošću.

 

 


Suprotno ovim izmjenama, Tesla Model S zadržava dosadašnji 12,3-inčni digitalni sklop instrumenata, bar je takav utisak prema fotografijama. Ipak, posebnu pažnju privukao je dizajn samog upravljača, koji izgleda kao da dolazi iz nečega što je spremno svaki čas da se upusti u svemirske avanture. Primjetan je i nedostatak pokazivača, pa se pretpostavlja da će se ovaj tip komandi zadavati putem tastera. Sa vanjske strane posmatrano, već na prvi pogled jasno je da se radi o aktuelnoj generaciji Modela S, sa tek nekoliko promjena, među kojima je najprimjetnija ona na donjem dijelu prednje maske. Čitava postavka izgleda sportskije nego ranije zahvaljujući agresivnim detaljima koji se mogu pronaći duž cijelog dizajna.

 

Što se tiče pogona i opreme tu nije došlo do značajnijih promjena. Ipak, dosadašnji Performance paket zamijenjen je sa Plaid modelom, ali razlike u performansama za sada nema. Promjena će se dogoditi, ali nešto kasnije tokom godine, kada će se pojaviti Plaid+ model sa novim baterijskim pakovanjem, koje će omogućavati rekordnih 830 kilometara dometa i nevjerovatno ubrzanje od 0-100 km/h za 1,99 sekundi.

Datum objave: 29/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook