Naslovna > Vijesti > Konkurent BMW i3 modelu

Najavljena cijena Mercedes B klase Electric Drive

Konkurent BMW i3 modelu

Pogon ovog modela obezbjeđen je 28kWh Li-Ion baterijom, koja pokreće električni motor…

Mercedes je za tržište SAD – a najavio cijenu B klase Electric Drive, koja će koštati od oko 30.000 eura, pri čemu ovaj model na tržištu možemo da očekujemo već tokom ovog ljeta, i to u Sjedinjenim Američkim Državama. Sudeći prema cijeni, ovaj model će biti izuzetno sličan modelu BMW i3, i svakako je da će ova dva modela da budu konkurencija jedan drugom.

 

B klasa Electric Drive opremljen je prednjim sjedištima, koja se mogu pomjerati pomoću elektromotora, kontrolom kretanja kao i Becker MAP Pilot navigacijom. Model će takođe karakterisati različite bezbjednosne karakteristike, koje uključuju i pomoć koja služi da održi pažnju vozača, aktivnu pomoć pri parkiranju, te pomoć za sprječavanje sudara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kupci takođe mogu da naruče verziju sa opcionim 7 – inčnim Command informaciono zabavnim sistemom sa internet povezivanjem, GPS navigacionim sistemom i LINGUATRONIC glasovnim komandama. Pogon ovog modela je obezbijeđen 28 kWh Li-Ion baterijom, koja pokreće električni motor koji razvija 177 KS i 340 Nm obrtnog momenta. Sve ovo automobilu omogućava da iz mjesta mirovanja do 100 km/h ubrza za 7,9 sekundi i da dostigne elektronski ograničenu brzinu, koja iznosi 161 km/h. Opseg kretanja iznosi oko 137 km. Kada je baterija u potpunosti isrpažnjena, možete da je napunite za manje od 4 sata, preko punjača napona 240 V. 

 

Datum objave: 29/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook