Naslovna > Automobili > Toyota > Land Cruiser > Kultni SUV uskoro u BiH

Toyota Land Cruiser

Kultni SUV uskoro u BiH

Model koji se tokom više od 70 godina istakao po svojoj snazi, pouzdanosti uskoro će biti dostupan u Srbiji i BIH u potpuno novom izdanju...

Toyota Land Cruiser 250, model koji je tokom više od 70 godina stekao reputaciju zbog svoje snage, pouzdanosti i sposobnosti da se izbori sa najtežim uslovima širom svijeta, uskoro će u potpuno novom izdanju biti dostupan i u BiH. Već je moguće izvršiti online rezervaciju putem sajta Toyota.rs. Klasična silueta Land Cruisera podsjeća na linije ranih modela sa dugim poklopcem motora, uspravnim vjetrobranskim staklom i kratkim prednjim prevjesom. Oblik i konstrukcija su dizajnirani da se nose sa teškim uslovima i da ih je lako popraviti ukoliko dođe do oštećenja.

 

 

 


Proporcije su verne dizajnerskom nasljeđu Land Cruisera sa uskom kabinom u obliku kutije, što omogućava dobar unutrašnji prostor i udobnost. Dizajn je prioritetno usmjeren na to da vozač ima najbolji pogled naprijed i sa strane. Dužina automobila je 4925 mm, širina 1980 mm, visina 1935 mm, a međuosovinsko rastojanje 2850 mm. Novi Land Cruiser dolazi sa 2.8-litarskim turbo-dizel motorom koji je redizajniran kako bi poboljšao performanse i postigao bolju ravnotežu između efikasnosti, potrošnje goriva i performansi. Maksimalna snaga iznosi 204 KS/150 kW pri 3.000 obrtaja u minuti i povezana je sa novim automatskim mjenjačem sa osam stepeni prenosa Direct Shift. Maksimalni obrtni momenat je 500 Nm, a kapacitet vuče tereta do 3500 kg.

Datum objave: 22/04/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook