Naslovna > Vijesti > Ladin terenac dostupan u BiH

Lada Niva Travel

Ladin terenac dostupan u BiH

Na domaće tržište je stigao novi terenski model ruskog proizvođača nazvan Niva Travel, a cijena se kreće od 27.495 KM, koliko je potrebno izdvojiti za standardnu verziju opremljenu 4x4 pogonom...

Ime Niva je postalo sinonim za terensku sposobnost i praktičnost, kako na tržištu matične Rusije, tako i među domaćim kupcima. Terenac sa istoka godinama predstavlja pouzdanu opciju za sve koji žele 4x4 pogon uz povoljnu cijenu, a sada na tržište stiže pojačanje u vidu novog modela. Niva Travel je novi terenac iz Lade baziran na modelu Chevrolet Niva, razvijenom za rusko tržište u saradnji sa General Motorsom. Dizajn eksterijera je znatno modernizovan i usklađen sa savremenim trendovima, a naročito se ističe potpuno nova prednja maska sa redizajniranim prednjim svjetlima, te plastičnim i metalnim zaštitama na masivnom braniku. Zaštitama su obloženi i lukovi blatobrana, kao i donji dijelovi vrata, dok se na zadnjem kraju automobila ističu nove svjetlosne grupe sa LED trakom. Moderniji izgled zaokružuju aluminijumski naplaci, koji su kao opcija dostupni sa prečnikom od 15 ili 16 inča.

 

 


Enterijer je zadržao osnovne crte prethodnika, ali je obogaćen brojnim naprednim opcijama poput 7-inčnog ekrana infotainment sistema osjetljivog na dodir, te grijačima prednjih sjedišta i vjetrobranskog stakla. Zvučna izolacija je poboljšana, a dodati su i praktični detalji poput centralnog naslona za ruke. Kapacitet prtljažnika iznosi 320 litara, dok se preklapanjem zadnje klupe oslobađa 650 litara tovarnog prostora. Što se bezbjednosti tiče, dio standardne opreme čini ABS sa elektronskom raspodjelom kočione sile, a na listi dodatne opreme se nalaze parking senzori uz kameru za vožnju u nazad sa mlaznicom za pranje. Avanture van terena i kod novog Travela ostaju u prvom planu, tako da su svi modeli ponuđeni sa 4x4 pogonom, blokadom centralnog diferencijala, redukcijom na svim brzinama i metalnom zaštitom kartera motora, a dostupan je i „Snorkel“ vanjski usisnik vazduha za motor za ulazak u duboku vodu.

 

 


Ovako opremljena za terensku vožnju, Niva Travel je namijenjena avanturistima, ali i poslovnim korisnicima kojima je potreban robusan radni automobil za savladavanje najozbiljnijih terenskih prepreka. Jedini agregat u ponudi je 1.7-litarski benzinac koji razvija 80 KS, a uparen je sa petostepenim manuelnim mjenjačem. Cijena na domaćem tržištu se kreće od 27.495 KM za standardnu varijantu, 28.995 za Comfort, te 29.995 KM za Comfort Off-Road verziju. Za nešto skuplji Luxe je potrebno izdvojiti 30.995 KM, a vrhunac ponude čini paket Luxe Off-Road koji je dostupan za 31.995 KM. Starija Niva i dalje ostaje u ponudi pod nazinom Niva Legend, a za sve detaljnije informacije možete kontaktirati ovlaštenog Lada dilera za Bosnu i Hercegovinu.

Datum objave: 21/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook