Naslovna > Vijesti > Lars Wrebo je novi potpredsjednik odjela za proizvodnju

Volvo

Lars Wrebo je novi potpredsjednik odjela za proizvodnju

Volvo Car korporacija, imenovala je novog starijeg potpredsjednika za proizvodnju. To je Lars Wrebo, koji će na pomenutoj poziciji zamijeniti Magnusa Hellstena, koji je preuzeo novoformiranu poziciju potpredsjednika evropskih operacija.

Lars Wrebo (50) dosad je radio na poziciji izvršnog potpredsjednika proizvođača kamiona MAN sa odgovornostima na polju proizvodnje i logistike. Diplomirani je mašinski inženjer na KTH Royal Institute of Technology u Stockholmu. Nakon početka karijere u automobilskoj industriji, Lars Wrebo je bio na nekoliko pozicija u Scania grupaciji, da bi 2006. godine prešao u MAN.„Veselim se radu u Volvo Car korporaciji u ovo uzbudljivo vrijeme njene ekspanzije i kulturne transformacije. Jedan od mojih ključnih ciljeva bit će uspostavljanje visokoefikasne globalne proizvodne strategije, kako bi podržali planove rasta“ - izjavio je Lars Wrebo.

 

Wrebo, koji sa radom na novoj funkciji kreće 1. aprila 2012. godine, u Volvo donosi 25 godina iskustva u automobilskoj industriji. Njegove prethodne pozicije daju vrijedna iskustva u strategiji efikasne proizvodnje i kooperacije u multikulturalnom okruženju.„Lars Wrebo je prava osoba koja će proizvodnu diviziju Volva pretvoriti u globalno uspješnu organizaciju. Njegovo globalno iskustvo će biti važan dodatak u našim razvojnim planovima, koji uključuju proizvodnju 800.000 vozila godišnje do 2020. godine“ - rekao je Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije.

 

 

Datum objave: 16/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook