Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > L’Atelier Renault na aveniji Champs-Elysées uskoro u novom ruhu

Obnova izložbenog prostora francuskog brenda

L’Atelier Renault na aveniji Champs-Elysées uskoro u novom ruhu

Do zatvaranja L’Ateliera Renault preostalo je još mjesec dana, tako da je ovo posljednja prilika za posjetioce da provjere kako je taj prostor izgledao u protekle 22 godine...

Renault se oduvijek ponosio činjenicom da ima vlastiti prostor na poznatoj aveniji Champs-Elysées. Taj jedinstveni objekat u kojem brend demonstrira svoje znanje u području dizajna i automobilske tehnologije ujedno je otvoren poziv za posebne susrete s javnošću. Još otkako je Louis Renault 1910. godine po prvi put otvorio njegova vrata na broju 51, poznati Renaultov salon, sada smješten na adresi 53 Avenuedes Champs-Élysées, neprestano se obnavljao i sa stilom prelazio iz jedne decenije u drugu. Nakon prve obnove 1930. i otvaranja puba Renault 1962., koji je 2000. godine postao L'Atelier Renault, lokacija će još jednom biti obnovljena kako bi posjetitelji i kupci mogli uživati u novom, još savremenijem izgledu.

 

 

 


Produženjem ugovora o najmu na još devet godina, Renault želi učvrstiti svoju poziciju u srcu jedne od najljepših svjetskih avenija, te pokazati da želi imati aktivnu ulogu u njenom preobražaju. Ambicija marke je jasna. Lokacija mora postati mjesto susreta i prodaje koje kupcima pruža novo iskustvo, predstavlja simbol francuske industrijske stručnosti i izvrsnosti, koje se oslanja na širi projekt vraćanja starog sjaja aveniji Champs-Elysées, i koje je epicentar Retail Renault Group Paris. Nakon što je proveo konkurs za obnovu prostora od 2350 m2, Renault je taj važan zadatak odlučio povjeriti međunarodno proslavljenom francuskom arhitektu Franklinu Azziju. Azzi se u svom radu udaljava od standarda, njegujući naglašeno funkcionalan, duboko ekološki osviješten minimalističan stil vođen principima „zdravog razuma“. Od 7. novembra posjetioci i kupci moći će razgledati najnovije modele marke na privremenoj lokaciji koja će biti otvorena za vrijeme trajanja obnove na lokaciji 33 Avenue des Champs-Elysées u Parizu. Privremena lokacija ugostiće i trgovinu The Originals Renault, a ondje će se moći razgledati i nova te polovna vozila iz mreže Retail Renault Group.

 

Datum objave: 07/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook