Naslovna > Vijesti > Legacy ponovo sa turbo agregatom

Subaru

Legacy ponovo sa turbo agregatom

Japanci su na Sajmu automobila u Čikagu predstavili novi Legacy model u kom se po prvi put u zadnjih 7 godina našao turbo-benzinski agregat...

Ispod poklopca motora ovog modela koji stiže sa paketima opreme Limited XT i Touring XT naći će se snažni turbo bokser, radne zapremine 2,4 litra koji razvija 260 konjskih snaga i 375 NM maksimalnog obrtnog momenta, a tu je i opcioni CVT automatik. Prema navodima proizvođača ovaj će agregat Legacy-u omogućiti da do stotke stigne za 6,1 s, dok prosječna potrošnja goriva na 100 km iznosi oko 9,8l u gradskoj vožnji i 7,3 na otvorenom putu.


U ponudi pogonskih jedinica će se naći i atmosferski bokser sa četiri cilindra, koji će razvijati 185 ks i 240 Nm, a uparen je isključivo sa CVT automatskim mjenjačem. U ovom slučaju automobil će biti nešto sporiji, pa će do 100km/h ubrzati za 8,4 sekunde, ali će imati i nešto manju potrošnju goriva koja će na 100 pređenih km iznositi 8,7 odnosno 6,7 litara. Uz osvježeno liniju eksterijera dizajneri Subarua su potpuno promijenili unutrašnjost vozila u kojem dominira 11,6-inčni vertikalno postavljeni multimedijalni ekran na centralnom dijelu konzole.

Datum objave: 09/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook