Naslovna > Auto moto sport > Loeb u vodstvu

WRC

Loeb u vodstvu

Prije finalne dionice Sebastian Loeb ima sigurnih 36 sekundi prednosti ali i timskog kolegu iza leđa koji će mu vjerovatno čuvati leđa do samog kraja utrke

Druga etapa relija u Meksiku donijela je mnogo uzbuđenja ali i promjena u poretku. Kako se i očekivalo, aktutelni šampion Sebastian Loeb izbio je na prvo mjesto, sa 36 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Miku Hirvonena, koji je također za upravljačem Citroena.

 

Sudeći po načinu vožnje Hirvonena u drugoj etapi, ne vjerujemo da će u finalnom dijelu relija on pokušati napasti timskog kolegu, no vidjećemo. Trenutno trećeplasirani je Latvala, koji je uz Loeba imao i najbolju vožnju u drugoj etapi, no zbog dvije probušene gume, njegov zaostatak za prvoplasiranim je skoro dvije minute. Nakon vrlodobrog starta, Solberg je malo podbacio u drugoj etapi i trenutno zauzima četvrto mjesto ispred Ostberga. Treba spomenuti i to, da su vozači imali neprijatnosti sa gledateljima pored staze, koji su ih gađali kamanjem i velike kamene gromade postavljali na stazu. Na sreću žrtvata nije bilo, osim nekoliko probušenih guma. 

Datum objave: 11/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook