Naslovna > Cupra > Ateca > Manje kozmetičke izmjene i tehnološka poboljšanja

Cupra Ateca

Manje kozmetičke izmjene i tehnološka poboljšanja

Nova Cupra Ateca dolazi nakon dizajnerski osvježene Seat Atece, sa sličnim kozmetičkim zahvatima i tehnološkim unapređenjima...

Nakon nedavnog predstavljanja redizajnirane serije standardnog modela Seat Ateca, sada je red na performantnu varijantu podbrenda Cupra. Kozmetičke izmjene su prilično suzdržane, ograničene na osvježene prednje LED svjetlosne grupe, prednji branik, saćastu rešetku hladnjaka i novi zadnji difuzor sa dva dvostruka izduvna sistema. Kupci standardno dobijaju 19-inčne aluminijumske naplatke kao i nekoliko oznaka u bakrenoj nijansi i nove indikatorske sijalice.

 

 

 

 

U unutrašnjosti se nalazi novi 10,25-inčna digitalna instrument tabla i 9,2-inčni infotaiment sistem sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom. Kao i na prethodnom modelu, kupci dobijaju sportska sjedišta, Alcantara presvlake, aluminijumske papučice, dodatke u bakrenoj nijansi, Cupra ambijentalno osvjetljenje i četiri USB C porta. Kao i standardna Ateca, i Cuprin model dobija unapređeni sistem prepoznavanja glasa za koje kompanija tvrdi da bolje razumije govorne naredbe. Kupci mogu preuzeti i novu aplikaciju za pametne telefone Seat Connect koja im omogućava daljinsko otključavanje vrata vozila, postavljanje upozorenja o brzini i provjeru lokacije njihovog vozila.

 

 

 

 

Cupru Ateca pokreće isti dvolitarski četvorocilindrični turbo agregat kao i na prethodnom modelu uparen sa sedmostepenim mjenjačem dvostrukog sistema kvačila i pogonom na sva četiri točka. Snaga i obrtni momenat ostaju isti, 300 KS i 400Nm, koji omogućavaju dostizanje „stotke“ za 4,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h. Prema riječima proizvođača, nova Ateca ima bolji odziv upravljača i leptira za gas, i kao model prethodne generacije omogućava četiri adaptivna režima vožnje. Kupcima su opcionalno na raspolaganju i 18-inčne ventilirane Brembo kočnice. Naravno, kao i standardna Seat Ateca, Cupra je opremljena čitavim nizom sigurnosnih sistema i asistencija u vožnji najnovije generacije. Prodaja nove generacije Cupre Ateca bi trebala krenuti u tokom avgusta, a prvi primjerci bi trebali biti isporučeni vlasnicima do kraja ljeta.

Datum objave: 22/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook