Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Meili Carpenter pripala čast da prva skoči sa Starog mosta

Prva serija skokova

Meili Carpenter pripala čast da prva skoči sa Starog mosta

Veliko finale je zakazano za subotu, 9. septembra, sa početkom u 14 časova. Direktan prenos finala će biti dostupan na Red Bull TV i Hayat TV, kao i na Facebook i YouTube stranicama prvenstva...

Izvođenjem prve serije skokova označen je početak Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 u Mostaru. Ovogodišnja čast da otvori takmičenje na Starom mostu pripala je Amerikanki Meili Carpenter. Prva serija skokova, koja se održala danas, označava početak trodnevnog spektakla u Mostaru, koji je peta stanica ove sezone prvenstva. Takmičari su skakali direktno sa kamene površine mosta, čime su odali počast više od četiri i po vijeka dugoj tradiciji skokova u ovom gradu na Neretvi. Meili Carpenter je izvela prvi skok za otvaranje takmičenja, izvevši salto unazad i osvojivši 58,5 bodova.

 

 

 

 

Redoslijed nastupa skakača je određen kroz zabavnu igru sa klikerima koju su takmičari igrali sinoć tokom večere. Zahvaljujući svojoj vještini i preciznosti u igri, američka skakačica je izvučena kao prva, međutim, tačni detalji su ostali tajna do danas. Takmičenje će se nastaviti u petak, 8. septembra, drugom serijom skokova, koja će biti izvedena sa platformi visine od 21 metar za žene i 27 metara za muškarce.
 

Datum objave: 07/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook