Naslovna > Mercedes-Benz G-Class sa novim poboljšanjima

Mercedes-Benz G-Class

Mercedes-Benz G-Class sa novim poboljšanjima

Jedan od najpoznatijih, najboljih i najdugovjećnijih terenaca na svijetu, Mercedes-Benz G-Class, iduće godine dolazi u novom izdanju.

Logično je da svaka nova generacija nekog automobila dolazi u boljem izdanju pa nismo iznenađeni što će Mercedes-Benz G-Class biti još uvjerljiviji nego do sada. Sljedeća će generacija donijeti niz novih, eneregetski efikasnih motora te razna poboljšanja u unutrašnjosti. Ono što je tradicionalistima najvažnije, prepoznatljiv oblik karoserije, neće se bitno mijenjati.
I ispod lima neće biti drastičnih promjena. Pri tome se misli na čeličnu šasiju i ovjes čije su terenske sposobnosti neprikosnovene. G-Class ionako nikada nije imao ambicije postati ''vozački'' automobil pod čime se misli na sportske osobine. Uostalom, za takve Mercedes-Benz ima sasvim dovoljno modela u ponudi...

 


Budući da G-Class kupuje bogatiji sloj ljudi koji tačno zna šta hoće velika se pažnja posvetila unutrašnjosti. Jednostavnije rečeno, luksuznih detalja ne nedostaje baš kao ni skupih materijala. Mislimo da najnovije elektronske sisteme kao i gotovo savršenu multimediju ne treba ni spominjati.
Ispod prednje haube kupci će moći birati 4,0 litreni V8 twin-turbo benzinac, 5,5 litraski V8 te, kao poslasticu, 6.0 V12 koji je odavno postao zaštitni znak prestižne ''S'' klase. Nešto skromnijim kupcima namijenjen je 3.0 litreni dizelaš sa 6 cilindara u liniji koji je transplantiran iz aktuelne ''E'' klase. No, ni njegovih 245 KS nije za podcjenjivati.
Premijera se očekuje na proljeće u Ženevi...

 

 

Datum objave: 18/07/2016
Komentarišite ovaj članak

Petrol Jun

Auto Shop Magazin

 



 

Facebook