Naslovna > Vijesti > Mercedes ispred BMW-a

U SAD-u

Mercedes ispred BMW-a

Iako je BMW u julu na tlu Sjedinjenih država prodao više automobila od Mercedesa, u ukupnom zbiru za šest mjeseci ove godine više je prodao Mercedes

U SAD-u se vodi pravi mali rat  premijum segmentu između Mercedesa i BMW-a, a trenutno je nešto bolji Mercedes. U prethodnom mjesecu BMW je prodao više od Mercedesa, ali kada se julu dodaju i prethodni mjeseci do januara, onda je prodaja na strani Mercedesa.

 

Naime, u prvih šest mjeseci ove godine Mercedes je u SAD-u prodao 147.905 automobila a BMW 147.801 automobil. Dakle razlika na strani Mercedesa je u 104 vozila, a treba napomenuti činjenicu da u ovu prodaju nisu uračunati Daimlerov Sprinter kombi i Smart, kao ni BMW-ov MINI. Kada su u pitanju prodajni rezultati u julu BMW je u SAD-u prodao 21.297 vozila, a Mercedes 19.311. Treće mjesto u premijum segmentu u julu u SAD-u pripalo je Lexusu koji je prodao  18.235 automobila. Podsjećamo, prošle godine na tlu SAD-a BMW je prodao više od Mercedesa, a ako je suditi po dosadašnjim rezultatima, ove godine stvari će drugačije izgledati. 

Datum objave: 03/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook