Naslovna > Vijesti > Mii sa Vibora Negra kitom

Seat

Mii sa Vibora Negra kitom

Mjesec dana nakon početka prodaje na britanskom tržištu Seat je ponudio Mii sa Vibora Negra kitom, koji na španskom jeziku znači „crna zmija“...

Španska verzija malog gradskog automobila nastala na osnovi Volkswagena Up-a privukla je veliku pažnju na britanskom tržištu. Kako bi opravdali sportski prefiks koji imaju u okviru VAG grupacije stratezi Seata su odlučili da na britanskom tržištu samo mjesec dana nakon početka prodaje ponude specijalno izdanje modela Mii.

 

Iza naziva Seat Mii Vibora Negra ili „crna zmija“ kako glasi prevod sa španskog jezika krije se dizajnerski nabrijana verzija najmanjeg španskog modela, koja se s vana raspoznaje po jarko crvenoj boji, uzdužnim crnim trakama po haubi, krovu i vratima prtljažnika, zatim lakiranim crnim retrovizorim,  krovnom spojleru i specijalnom kompletu 14 i 15 inčnih aluminijumskih naplataka. U sportskom stilu uređen je i enterijer sa specifičnom ručicom mjenjača i lakiranim umetkom, koji se proteže čitavom širinom instrument panela.

 

 

Za Vibora Negra kit u Britaniji kupci doplaćuju 1.628 funti sa 14 inčnim točkovima, odnosno 1.740 sa 15-inčnim. Za sada se ne zna da li će ova dizajnerska nadogradnja biti dostupna i Seatovim kupcima u ostatku Evrope, ali je već sada izvjesno da je zagolicala maštu mnogih ljubitelja naočitih malih gradskih automobila širom Starog kontinenta.
 

Datum objave: 13/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook