Naslovna > Vijesti > Mikael Ohlsson imenovan članom odbora direktora

Volvo Car korporacije

Mikael Ohlsson imenovan članom odbora direktora

Mikael Ohlsson je rođen 1957. godine u švedskom Helsinborgu, a studirao je industrijsku ekonomiju na institutu za tehnologiju na Univerzitetu Linköping...

Volvo Car korporacija (Volvo automobili) imenovala je Mikaela Ohlsson novim članom odbora direktora. Ohlsson je bivši predsjednik i izvršni direktor grupacije IKEA, a na upražnjenom mjestu člana Odbora, zamijenio je Hakana Samuelssona aktuelnog predsjednika i izvršnog direktora Volvo Car grupe.

 

Mikael Ohlsson je za grupaciju IKEA radio preko 30 godina, a član izvršnog menadžmenta kompanije bio je gotovo 20 godina. U periodu od 2009. do 2013. godine bio je predsjednik i izvršni direktor IKEA globalnih operacija. Mikael Ohlsson posjeduje bogato znanje prodajnih operacija usmjerenih prema konačnim kupcima, te će zbog toga biti neprocjenjiv dodatak odboru direktora Volvo Car korporacije.

 

„Oduševljen sam Mikaelovim dolaskom u Odbor. On posjeduje bogato menadžersko iskustvo u globalnoj kompaniji. Osim toga, savršeno razumije šta znači braniti i graditi švedsku tradiciju Volva na njegovom putu prema transformaciji“ - izjavio je Li Shufu, predsjednik odbora kompanije Volvo automobili.

 

Mikael Ohlsson je rođen 1957. godine u švedskom Helsinborgu, a studirao je industrijsku ekonomiju na institutu za tehnologiju na Univerzitetu Linköping. Ohlsson je 2011. godine nagrađen nagradom Benjamin Botwinick za poslovnu etiku Univerziteta Columbia.

Datum objave: 02/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook