Naslovna > Vijesti > Mitsubishi CA-MiEV i G4 stižu u Kinu

Sajam automobila – Šangaj

Mitsubishi CA-MiEV i G4 stižu u Kinu

U Mitsubishiu nema krize. Nakon uspješnog pohoda na Ženevu i Bangkok, ova automobilska kompanije pripremila je mnoštvo iznenađenja na ovogodišnjem sajmu u Šangaju…

Japanski brend Mitsubishi najavio je da će CA+MiEV iz Ženeve i G4 iz Bangoka takođe biti nezaobilazan dio sajma automobila u Kini. Mnogi za ove automobile kažu da su to automobili budućnosti, pa je kompanija Mitshubishi odlučila da ih još jednom predstavi u javnosti, ovaj put kineskom tržištu.

 

Kako smo imali priliku da saznamo, CA-MiEV je dizajnerski osvrt na novu, buduću generaciju Mitsubishijevog električnog automobila, koji baš i nije naišao na simpatije publike u svijetu, predstavivši svoju prvu generaciju. Japanski brend se nada da će ipak ova nova generacija ovog modela naići na pozitivno mišljenje i biti mnogo uspješnija od prethodne. 

Uz ovaj model, stiže i koncept G4, koji smo takođe imali priliku da detaljnije upoznamo. Koliko će Mitsubishi ovaj put imati uspjeha na svjetskom tržištu i kako će javnost da prihvati ove modele, ostaje nam tek nekoliko dana da saznamo.

 

Datum objave: 17/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook