Naslovna > Vijesti > Moćna limuzina na frankfurtskom salonu

Novi Mercedes S63 AMG

Moćna limuzina na frankfurtskom salonu

Automobil na tržište stiže krajem godine, ali njegova cijena još uvijek nije objavljena…

Njemački brend, Mercedes – Benz predstavio je novi S63 AMG, kako sami kažu, najmoćniju luksuznu limuzinu ikada. Iako je zvanični debi ovog automobila najavljen za septembar mjesec na frankfurtskom salonu automobila, karakferistike i fotografije ovog modela zvanično su objavljene.

 

Morot ovog automobila je ručno sklapan. Riječ je o 5.5 litarsko V8 motoru, koji će uz pomoć dva turbopunjača moći da razvije 585 “konja” i 900 Nm obrtnog momenta. Kao takav, biće upren sa sedmostepenim AMG Speedshift MCT mjenjačem.

 

Novi model S63 AMG biće lakši čak za 100 kilograma od svog prethodnika, što znači da će njegova ukupna masa da iznosi 1970 kilograma. Za njegovu lakšu konstrukciju zaslužan je aluminijum, koji se nije štedio kada se ovaj model pravio.

 

Sa mjesta do 100 km/h, novi Mercedes – Benz S63 AMG ubrzavaće za samo 4,4 sekunde, dok će najveća brzina koju će ovaj model moći da postigne biti elektronski ograničena i iznosiće 250 km/h. Prosječna potrošnja goriva trebala bi da iznosi nešto više od 10 litara.

 

Unutrašnjost ovog modela biće opremljena najkvalitetnijim materijalima, a eksterijer je takođe pretrpio evidentne promjene. One se odnose na još agresivnije pragove, novi difuzor sa četiri izduvne cjevi, te 19 – inčne točkove od lake legure.

 

Novi luksuzni Mercedesov model na tržištu možemo da očekujemo već krajem ove godine, ali Njemci još uvijek nisu objavili po kojoj cijeni će moći da se kupi. Vjerujemo da ćemo više saznati uoči same premijere u septembru mjesecu, u Frankfurtu. 

Datum objave: 23/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook