Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Moćne mašine koje osvajaju svijet

Izgradnja puteva

Moćne mašine koje osvajaju svijet

Da bi se najzahtjevniji i najkomplikovaniji infrastrukturni projekti u našoj zemlji obavljali bez većih problema, za to su potrebne kvalitetne građevinske mašine. Jedne od takvih zasigurno si i one Caterpillar-ove...

Zahtjevni projekti

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u našoj zemlji svakako je izgradnja koridora 5 - C, a nedavno je intenzivirana gradnja na dionici od Vlakova preko Lepenice do Tarčina. Stotine građevinskih mašina i stotine radnika vrijedno rade na izgradnji ove dionice svaki dan. Međutim, bez kvalitetnih građevinskih mašina, mnogi veliki projekti se ne bi mogli obavljati bez problema. Među brojnim građevinskim mašinima, veliki je broj Caterpillar - ovih mašina.

 

Ovim zvjerskim mašinama svakodnevno se služe glavni izvođači radova ali i sami podizvođači. Turska firma Cengiz (Džengiz), glavni je izvođač radova na najzahtjevnijim projektima kao što su mostovi, tuneli i vijadukti i te poslove obavljaju uz pomoć moćnih Caterpillarovih mašina.  Naime, u Turskoj Caterpillar i Cnegiz imaju izuzetno dobru i ozbiljnu saradnju. Više od dvadeset posto mašina u Turskoj nose upravo Caterpillarovu oznaku. Izuzetak su one mašine koje obavljaju specijalne poslove u tunelima.

 

Kvalitet na cijeni

 

Domaće firme u Bosni i Hercegovini na svojim velikim gradilištima koriste se upravo Caterpillarovim mašinama. Jedna od takvih kompanije je Grakop iz Kiseljaka u čijoj je floti građevinskih mašina znatan broj upravo onih koje nose oznaku Caterpillara.

 

Na gradilištu koridora 5-C imali smo priliku da se uvjerimo  koliko građevinari zapravo koriste Caterpillarove mašine u koje, kako su nam rekli, u potpunosti vjeruju. No, osim izdržljivosti i dugotrajnosti Caterpillar kao adut na našem tržištu nudi i potpunu servisnu uslugu.  Mobilni timovi opremljeni orginalnim rezervnim dijelovima i specijalnim alatima, svaki nedostatak na mašinama mogu vrlo brzo otkloniti na licu mjesta.

 

 

Nema straha od kvarova

 

Ukoliko dođe do nekog kvara, bilo da je u pitanju manji ili veći, serviseri iz ovlaštene grupe reaguju veoma brzo, otklanjajući taj kvar bez većih problema na licu mjesta...

 

Što se tiče samog servisa za Caterpillare u Bosni i Hercegovini, tu je takođe sve u najboljem redu. Za servisiranje ovih moćnih mašina, zadužena je kompanija Teknoxgrupa. Sa ovim ovlaštenim servisomiz Sarajevo, kako ističu nemaju nikakvih problema, pa je samim tim i saradnja mnogo bolja i kvalitetnija.

 

Ukoliko postoji neka greška ili kvar na mašinama,serviseri dolaze odmah, na vrijeme i otklanjaju te kvarove. Naravno, nekada se desi da nisu baš svi dijelovi dostupni na sanju, pa se oni trebaju naručiti. Međutim, te isporuke se odvijaju veoma brzo, pa ni tu nema nekih većih problema. 

Datum objave: 06/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook